Vasariškas „Pad Thai“ su ananasais

 
Rugpjūčio pradžioje dalinausi mintimis, jog vasara kaip visad prabėgs per greitai. Taip ir atsitiko. Vasara iš tiesų prabėgo per greitai! Žinoma, iki oficialios kalendorinės vasaros pabaigos dar kelios dienos, tačiau už lango - jau beveik ruduo. Šią savaitę ilsiuosi nuo darbo - atostogauju, ir štai - vien lietus ir lietus... O juk atostogoms reikia saulės! Deja, teks pasidžiaugti, jei bent kelios dienos bus šiltesnės. 

Vasarą ir šiltesnes jos dienas sugrąžinti padeda vasariškas meniu! Pastaruoju metu socialiniuose tinkluose dalinuosi įvairiomis nuotraukomis iš kasdien gaminamų patiekalų ir štai pagaliau pirmuoju dalinuosi ir čia - vasarišku „Pad Thai“ su ananasais. Jeigu nesate gerai susipažinę su Azijos virtuve, galbūt apie šį patiekalą nesate girdėję, tačiau šis tailandiečių makaronų patiekalas yra nepaprastai gardus ir lengvas pagaminti! Žinoma, šį kartą dalinuosi labiau „Pinterest“ įkvėptu, o ne tradiciniu „Pad Thai“ variantu, tačiau šis taip pat turėtų patikti (tik gal ananaso „lėkštutė“ pareikalaus kiek kantrybės, hihi). "Pad Thai" tradiciškai gaminamas su ryžių makaronais, vištiena, jautiena, tofu, žemės riešutais, kiaušiniu ir pupelių daigais, taip pat ir kitomis daržovėmis. Šiame vasariškame variante panaudojau gal kiek ir neįprastą ingredientą - ananasą, tačiau būtent jis čia ir primena vasarą! Padažas taip pat visiška improvizacija, bet puikiai pavykusi. Be to, šį padažą naudoju daugumoje wok tipo patiekalų - visuomet puikiai tinka!
 
Recepto kortelę rasite žemiau.

 

Su meile,
Ieva 

 


Vasariškas „Pad Thai“ su ananasais

2 porcijos / 40 minučių / Tailando virtuvė

Reikės:
  • Šakelės svogūnų laiškų;
  • 1 didelės skiltelės česnako, smulkintos;
  • 1 cm imbiero, smulkinto;
  • 1 ananaso;
  • 250 g vištienos;
  • 1 kiaušinio;
  • 50 g pupelių daigų;
  • Druskos, pipirų;
  • 70 g ryžių makaronų;
Padažui:
  • 1/4 stiklinės vištienos sultinio;
  • 2 šaukštų sojos padažo;
  • 1/2 šaukšto medaus;
  • 1 šaukštelio krakmolo;
  • 1/2 šaukšto žuvies padažo;
Patiekimui:
  • Saujelė svogūnų laiškų, smulkintų;
  • Kelių čili pipiro griežinėlių.

Paruošimas:
  1. Perpjauti ananasą perpus, išsaugant kuo daugiau sveiko ananaso, išpjauti vidurį, kad ananasas taptų puikiu indu patiekalui. Šerdį išmesti, išpjautą ananaso dalį supjaustyti kubeliais. Įkaitinti keptuvę su šaukšteliu ghee sviesto ir apkepti ananasą, atidėti;
  2. Ryžių makaronus užpilti karštu vandeniu atskirame inde ir laikyti apie 10 minučių, kol išbrinks, vėliau nusunkti;
  3. Tuo tarpu supjaustyti vištienos filė kubeliais, apibarstyti druska ir pipirais, išmaišyti, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų. Įkaitinti keptuvę su šaukštu ghee sviesto ir suberti supjaustytą vištieną, kepti apie 7 minutes, kol vištiena bus iškepusi, tačiau neapskrudusi, atidėti;
  4. Indelyje sumaišyti padažo ingredientus: sultinį, sojos padažą, medų, krakmolą ir žuvies padažą;
  5. Svogūnų laiškus supjaustyti 3-4 cm ilgio šiaudeliais, dėti į lengvai įkaitintą ghee sviestu keptuvę, apkepti 30 sekundžių. Tuomet berti smulkintą česnaką ir imbierą, viską išmaišyti ir kartu apkepinti, kol išryškės aromatas;
  6. Keptuvėje padaryti šiek tiek vietos kiaušiniui įmušti. Tik įmušus kiaušinį juos maišyti, kad gautųsi biri kiaušinienė, tuomet sumaišyti kartu su esančiomis prieskoninėmis daržovėmis;
  7. Padidinti liepsną, berti į keptuvę anksčiau iškeptą vištieną ir ananasus, viską išmaišyti, kartu supilti į keptuvę pasiruoštą padažą, įmaišyti jį ir leisti šiek tiek pakaisti keletą minučių kol sutirštės;
  8. Supilti jau išbrinkusius makaronus, sudėti pupelių daigus ir viską kartu išmaišyti.
  9. Padalinti patiekalą į dvi dalis ir sudėti į paruoštus ananaso dubenius, apibarstyti smulkintais svogūnų laiškais ir čili pipiro griežinėliais.


2 komentarai

Instagram

Ievos Adukevičiūtės tinklaraštis Theme by BD.